Goji (Kustovnice čínská)

Vážený zákazníku,

 

   dostává se Vám do rukou má vlastní zkušenost se 100% šťávou z Goji, neboli Kustovnice čínské, od firmy Ramissio.

Rozhodla jsem se o ni podělit s lidmi, kteří, stejně jako já, čerpají zdraví z přírody. Já sama jsem ke Goji také musela dozrát a musím říci, že jsem za to velice ráda.

 

   Můj syn, kterému je 18 let, již v 7letech onemocněl rakovinou, která ho potrápila třikrát. Vždy jsem byla pro medicínskou léčbu, ale chtěla jsem zároveň něco prospěšného i z přírody - ideálně ne v tabletách.

   Tenkrát jsem mu v nemocnici dávala extrakt z červené řepy, a když jsme byli doma, odšťavňovala jsem mu řepu spolu s různým ovocem nebo zeleninou.  Nikdy jsme ale neměli hmatatelný důkaz toho, že mu tato šťáva pomáhá. I přes to nikdo neví  jak by to bylo, kdyby ji nepil.

   Při třetí léčbě, kdy bylo opět nutné mít pravidelné dávkování chemoterapie, se nedařilo obnovit hodnoty krve pro další podání léků. Synovi se pomalu obnovovaly trombocyty, hemoglobin a další důležité složky krve, a tím se termín k podání další chemoterapie prodlužoval, což bylo samozřejmě nežádoucí. Syn byl stále tak unavený, že ani nechtěl vylézt z postele.

   Asi v polovině léčby, která byla nastavena na rok, jsem mu začala pravidelně podávat 25ml Goji každé ráno, a to na lačno.  Zhruba po měsíci jsme při kontrole krve viděli zlepšení hodnot a únava po chemoterapi byla méně častá. Další měsíc byla krev opět o něco rychleji zregenerovaná a syn se cítil mnohem lépe. Musím říci, že ani neonemocněl žádnou chřipkou, což bylo v jeho situaci velmi pozitivní.

   Sama lékařka byla opravdu překvapená a ptala se co mu dávám, jelikož předpokládala již od poloviny léčby potíže s poklesem krvinek . Musím znovu zdůraznit, že syn měl ve svém životě 3 druhy nitrožilních chemoterapií a to každou v délce trvání zhruba jeden rok. Proto lékaři nevěřili, že tuto další ještě zvládne.

   Syn díky Goji vše zvládl. J Chemoterapii dokončil v červnu, ale já si už nedovedu představit ráno bez  Goji. Věřím, že ochrání buňky proti rakovinovému bujení, pokryje denní dávku vitamínů a je to nejlepší antioxidant na světě. Goji posiluje funkci jater a ledvin a pomáhá při řešení spousty zdravotních problémů, se kterými se člověk běžně potýká.

 

   Dalším zdárným příkladem je moje maminka. Je jí 85 let, trpí cukrovkou a celý život se léčí s vysokým krevním tlakem. Vloni byla hospitalizována v nemocnici a vůbec to nevypadalo dobře. Po návratu z nemocnice začala také užívat Goji. Musím říci, že se cítí lépe, cukrovku má v normě a tlak se také stabilizoval. Má samozřejmě i jiné potíže, které Goji nevyřeší a k jejímu věku patří. Hlavní ale je, že se cítí dobře, únava ji již tolik netrápí a s pomocí chodítka si každý den vyjde i na procházku.

 

   Přeji Vám v životě, jak já říkám to nejdůležitější - ŠTĚSTÍ VE ZDRAVÍ. Neberte své zdraví na lehkou váhu, neboť není samozřejmostí.

Pokud budete mít jakékoliv dotazy, ráda Vám je zodpovím. Goji není zázrak, ale síla z přírody, kterou bychom neměli podceňovat. 

                                                                                                                                                                                                          Hezký den Gabriela Doubková

 

 

100% šťáva z tohoto zázračného ovoce z oblasti Ningxia z podhůří Himálaje má největší antioxidační účinky ze všech známých potravin na Zemi. Goji Ramissio 500ml obsahuje 50× více vitamínu C než pomeranč a má dokonce více betakarotenu než mrkev. Aktivně vyživuje červené i bílé krvinky a tím zabraňuje vzniku běžných, ale i závažných onemocnění jako je například rakovina. Nejen proto označují obyvatelé staré Číny tyto bobule za ovoce nesmrtelnosti.

Proč jsou plody GOJI kustovnice čínské tak mimořádné?

Za svou až lehce neuvěřitelnou pověst vděčí plody kustovnice čínské závratně vysokému obsahu vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Podle výzkumu amerického ministerstva zemědělství je v plodech goji nejvyšší koncentrace antioxidantů ze všech druhů ovoce či zeleniny.

Bobule kustovnice čínské jsou například bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu, kterého má goji ještě více než mrkev. I co se týče jiných vitamínů, je goji světovým vítězem mezi všemi známými potravinami na Zemi. Jeho bobule obsahují padesátkrát více vitamínu C než pomeranče. V goji se dále nachází vysoký podíl důležitých vitamínů B1, B2, B6 a vitamínu E. Na přípravu 1 litru Goji Ramissio se spotřebuje 6 kg zralých plodů goji.

I malé množství Goji stačí

Právě velmi vysoká míra antioxidantů je hlavním důvodem, proč pravidelně konzumovat goji. Podle výzkumů amerického ministerstva zemědělství by měl každý člověk denně přijmout minimálně 3000–5000 ORAC. ORAC je americký standard vyjadřující schopnost různých druhů potravin likvidovat volné radikály v lidském těle. Jinými slovy ORAC vyjadřuje antioxidační účinky dané potraviny. Goji vychází ze srovnání různých potravin, co se týče ORAC, absolutně nejlépe. Sto gramů sušených bobulí kustovnice obsahuje až 25000 ORAC, což je třicetkrát více než stejné množství pomeranče. Skvělou zprávou potom je, že šťáva, která se z těchto bobulí lisuje, obsahuje ještě víc než dvakrát tolik! 59000 ORAC už je skutečně úctyhodná hodnota.

Výjimečnost goji a jeho výhoda oproti ostatnímu ovoci a zelenině tedy tkví právě v mimořádně vysoké koncentraci antioxidantů. Díky tomu stačí zkonzumovat jen velmi malé množství tohoto ovoce, aby člověk pokryl doporučený denní příjem antioxidantů. Již pouhých 25 ml lisované šťávy z kustovnice bohatě pokryje denní potřebu antioxidantů. Goji tedy šetří energii, čas i peníze, jež je obvykle nutné věnovat zdravému životnímu stylu. 

             

 
 

Fotogalerie: Goji